Den här sidan är kul

 
 
http://www.wxonline.info/topics/verif2.html

Statistik

Idag är vi klara med det mesta data-entry-jobbet. Det kommer ju ny data varje dag men det går snabbt så nu handlar det mer om att leta kuliga samband mellan saker och annat statistiskt tjoff.
Jag ska räkna ut hur mycket rätt en slump-prognos som bygger på en viss andel regn skulle ha haft om vädret såg ut som det gjorde. kulkul! :D

Data entry

Vi pluttar in siffror i excel. Excel är kul, man känner sig överlistig när man gör fnuliga script för att slippa föra in och räkna saker för hand. Vilket är precis vad excel är till för så man är inte ett dugg överlistig men det är besides the point.
Vilgot för in siffror och jag gör grafer mest. Vi blir lite småoense om hur vi ska lägga upp det. Vilka siffror som ska vara vart för att bäst få plats med allt. Mest för att jag gärna ändrar mig och sitter alldeles för länge och fipplar med den första dagen tills den är perfekt och då har Vilgot redan gjort en hel massa dagar och har inte lust att ändra på alla. Sen att Andreas inte riktigt har bestämt sig för vilken data han vill ha med fören vi har hunnit börja en massa gör ju sitt också.
Men jag gillar excel. Drömde om det hela natten i onsdags.. mins inga detaljer.
 
Idag är en lugn dag. Jag borde jobba lite med graferna för andreas ville titta på dem på måndag och jag är inte klar :\
 och vi har sovit utan AC för strömmen var borta i fasen i vårt rum men inte resten av huset så då är det så onödigt att köra generator. Så vi har inte sovit jättebra. Men det får man räkna med. Det är ändå afrika, vi har klarat oss jättebra hittills, det här är första natten utan AC sen vi kom hit. Och ska vi sefaria något så kan man inte räkna med AC. Bara att vänja sig.
 
Igårkväll var vi på bio. Såg olympus has fallen. Vid ett tillfälle när Morgan Freeman säger något coolt ropade någon ett par rader bakom oss "Black Power" över hela biosalongen. Sånt där som inte händer i sverige :p Folk skrattade, det var fint.
Också så äter man popcorn med socker här. Så det känns ju fel. Men det är jävligt gott. På ett annat sätt än vad popcorn med salt är. Men gott. Det känns ännu mer fel. Jag vet inte om de bara häller på sockret som man gör med salt eller om de rullar popcornen i det för de blir väldigt kladdiga all over. Får prova om man kan göra såna själv hemma sen.

Omnom

Igår efter Lunch när vi var klara med broshyren men innan Liisa hade tid att kolla igenom den och ändra på allt så åkte vi till Accra Mall och köpte en brödrost.
Bröd möglar asfort i Afrika för att varmt och fuktigt och dant. Vi köpte en jätteliten limpa när vi var och handlade frukost andra dagen och den var helt söndermöglig när helgen var slut. Och vi saknar mackor. Mest Vilgot. Vilgot äter mycket mackor..
Så vi bestämde oss för att köpa en brödrost så vi kan frysa in bröd. Det fungerar bra. Vi köpte nutella också (a)
 
Idag åkte Liisa iväg igen. Till sverige tror jag.. hon ska köpa hit massa midsommarmat. Och risifrutti :3 Kungligt.
Vi har klurat på hur michael ska kunna print-screana bbc-s väderprognoser utan att det tar hela dagen. Det har vi gjort genom att okupera Andreas dator så inte superproduktivt just idag. Men det kommer gå smidigt sen.
 
Igår satt jag och kikade på lite turist-mål här i Ghana. Typ nationalparker och sånt. Där det finns apor :D
Hittade bilder på en sån där klichéig hängbro-regnskogs-djungel men fattade aldrig vart den låg. Vore trevligt om det var där det fanns apor.
Apor! :D

Alla lampknappar här är fel

 
 
 
Ni vet när det finns flera lampknappar på samma ställe i ett rum och de går till antingen olika lampor i rummet eller olika rum i närheten. Det finns många såna lampknappsklusters i det här huset och alla är liksom fel.
I köket tillexempel. Precis innanför dörren finns det 2 set av tre lampknappar först tre och sen tre till. Köket består av ett stort rum med två typ hörnor i. Lampan till det stora rummet tänds av den första knappen i det Andra set:et, lamporna till de små rummen tänds inte alls men knapparna är på första set:et
Eller utanför toan vid ingången. Där finns det tre lampknappar. Två av dem går till lampor ute och den tredje till lampan inne på toa. Den som går till toan är den som är längst bort från toan....
Eller de vid dushen och den andra toan. De ligger precis brevid varandra. Dushen till vänster, toan till höger. Två knappar i mitten. Den till dushen till vänster och den till toan till höger...
 
 
editeditedit!!! Det är även helt fantastiskt okosekvent åt vilket håll man ska flicka knappen för att tända och släcka. Även när det gäller knappar som är på samma ställe, i samma set.

Suits me

Vi var och såg på Iron Man 3 på bio idag. Michael följde med också, han gillar Iron Man :) Han gillade också barnen i biografen som var glada: "When children is happy, I am happy". Michael är en bra människa på det viset..
 
Jag insåg i bilen tillbaka att en anledning till att jag trivs bra här trots att Ghaneserna är väldigt "chatty" och vill prata med en och jag är väldigt "Aaah! Jag känner inte dig! :(" är att Ghaneserna har inte särskillt mycket artighets-mojs going on.
Storbritanien är tillexempel jättejobbigt för där är folk också betydligt mer "chatty" än hemma. Men de är också så förbannat artiga att jag blir jätteorolig att jag förolämpar dem när jag inte vet exakt hur jag ska bete mig.
Här oroar jag mig inte för det. Visst, det är lite jobbigt när folk vill prata med mig. Men de är mindre läskiga att prata med. Det är bara att va glad så blir de glada, spelar ingen roll vad man säger eller om man inte förstår dem. Det är svårt att förolämpa dem. Och det är samtidigt inte alls så att man inte känner sig välkommen eller så för att de saknar de artighetsfraser man är van vid.

Helg #2

Vi var och bowlade igårkväll. Det finns ett ställe i ungefär andra änden av Accra som Andreas upptäckte för ett par månader sen. Bowling är lagom kul. Det mesta av bowling är liksom att hänga medan man väntar på sin tur. Vi var ett stort gäng, 11 pers typ. Andreas har lärt känna många sen sist jag var här. Det var alla möjliga personer. Lite Ghaneser, lite Nigerianer, lite Italienare.. och en hel del som jag inte pratade med tillräckligt för att hinna fråga.
Idag var det en indier som skulle ha rock-koncert på morgonen... det skulle finnas pool. Men vi var för trötta för att åka dit. Istället har vi spelat Socialdarwinistiskt Plants vs. Zombies (Vilgot har spelat) och Portal (Jag har spelat), varit på A&C Mall och handlat dyra pringles (vi vågar inte köpa de dyrare chipsen än) och tittat på The Avengers. Vi tänkte att vi skulle åka in till Accra Mall och se Iron Man 3 på Bio nu på kvällen men efter att vi hade käkat var det sent så vi kanske tar det imorgon. Vi har avverkat alla Marvel-filmerna under veckan. Med "Alla" menar jag Iron Man 2, Thor och Captain America.... så inte alla
 
Också så verkar jag ha glömt min datormus hemma... är det någon av mina föräldrar som kan konfirmera det? Bara för att ni råkar veta typ.. menar inte att ni ska gå och leta efter den..

Vi vill åka och titta på apor!

Apor är så fina! :D

La Badie beach

 
 
 
 

Idag har vi varit på stranden. Inte direkt badat något utan mest hängt i solstolar och promenadat lite. Jag har glömt badkläder dessutom. Var ju lite dumt. Fast jag badar inte jättegärna.. Man kan bada med kläder om det är så.

Det fanns hästar man kunde rida på. Vi red inte. Kanske en annan söndag. Stranden på söndagar är lite tradition..

Vi åt fisk och majsdeg till lunch. Jag är en dålig resebloggare som inte minns vad de hette. Men fisk och majsdeg duger bra.. Det var gott. Fisken iaf. Majsdegen var lite.. Tråkig, men så länge man hade någonting till :)


Framme!

Vi är framme nu!
 
Vi var supertrötta igår när vi kom så vi typ nap:ade hela eftermiddagen. Det var svårt att sova på planet. Särskillt mellan Cairo och Addis Abba för då satt vi mitt bland ett ungdomsfotbollslag. Ett ungdomsfotbollslag som verkade som att de aldrig flygit förut för de härjade och var all over the place och tryckte på flygvärdinneknappen 17 gånger för att fan va ballt att det började lysa en liten lampa, och började applådera och sjunga ramsor spontant när det hände något litet. Så det var störigt.
Å andra sidan var planet nästan tomt innan vi kom till Cairo, så det var väl lite kompensation. Men det var mest jag som kunde sova. Vilgot är lång och så.
Så vi sov ett tag efter lunchen när Liisa hade gått igenom vad vi ska göra medan hon är i norra Ghana en vecka och pratar med bönder och olika organisationer.
Sen på kvällen spelade vi pingis med grannbarnen lite.
Idag har vi varit på affären och köpt frukost för det fanns ingen i kylen..
och nu ska vi till Accra Mall! :)

RSS 2.0