Första Advent

Igår tillbringade jag och Liisa större delen av dagen i köket. (And before you start to poop sexist jokes så vill jag bara påminna om att det här är den bloggen som större delen av min släkt och familj läser.. right. Rumsrent! And all was well.)
Vi bakade pepparkakor, kokade gröt och glögg!
Inga lussebullar. Jag och ben åkte runt halva stan i fredags för att leta ingredienser och saffran var det enda vi inte lyckades få tag på. De ska få in det i A&C-mall imorgon. Antagligen en ghanesisk "imorgon" vilket innebär typ någon gång till påsk.
Men vi kan ju dra dit och kika iaf. skadar inte

Sen plockade vi fram pyssel; 6 stycken olikfärgade A2-ark, paketsnöre och tejp. Fuck yeah! Och jag brukade tycka att pysslet i församlingshuset var lite för magert för att vara riktigt roligt... där fanns det iaf silverpennor.Liisa hade pyntat Vesper också ^^ och hon satt still länge nog för att jag skulle kunna ta en bild trots kass belysning :oJag skapade en väldigt eldfarlig adventsljustake med moss-substitut som jag och Ben köpt längs vägen.Så satt vi och pysslade och donade, åt gröt och drack glögg ett tag och när vi var klara såg bordet ut som ett bombnedslag av alla klichéer. Pepparkakorna hade 2 matskedar kardemumma istället för 2 teskedar eftersom jag inte orkat bry mig om att vara uppmärksam när jag läst receptet. När jag skummade igenom det för att skriva inköpslistan missade jag kardemumman helt och hållet. som tur var behövdes det till glöggen så det blev inhandlat iaf. Men jag kan inte säga att jag tycker att det märks att det är för mycket kardemumma. Ingen annan som har klagat så..
Julstämning!
Fast det känns som fejk-jul. Som att vi fick för oss att leka att det var Jul den här helgen, på låtsas. Och baka och lyssna på julmusik och pyssla och allt det där.. som ett lite underligt skämt typ. Det känns inte ett endaste dugg som Jul på riktigt.
Sen är det ju nästan en månad kvar också... men lite mer julstämning brukar jag nog ha hemma vid den här tiden.

Utan vatten Försmäktar vi!

Nu är det på det viset att ibland tar vårt vatten slut.
Det tar tilloch med slut ganska ofta.
Tror vi har fyllt på det tre varv sen jag kom. Tre varv, tre stooora tankar varje gång. Man inser inte hur mycket vatten som går åt när det bara kommer ur kranen oavsett. Oftast när vattnet tagit slut så har vi haft regnavatten ute i några tunnor och vi har märkt det i tid så att vi kan ringa vattencentralen och be dem komma med mer.
Den här gången hade vi inte riktigt chans att märka när det tog slut för Emmafa bestämde sig efter mer än en veckas tvätt-uppehåll att dra typ 5 maskiner på rad. Och tvättmaskinen dricker hur mycket vatten som helst. Så plötsligt efter att ha haft lite klent tryck i kranen, men inte "shit fixa nytt vatten fooort!!-klent" så vara allt vatten plötsligt helt tvärslut. Inget vatten alls någonstans i hela huset.
Och Kläderna har inte kommit tillbaka från tvätten än heller. Vi börjar alla få lite ont om dem så vi sitter i lite brokiga grejer. Jag har blivit av med alla mina kläder utom en klänning! Så den har jag gått i hela veckan och vi har inte kunnat duscha på hela veckan heller. Så vi är jätteäckliga allihopa ^^
Myspys :D


Time Capsule

Idag försöker jag och Andreas installera den här:


Den heter tydligen Apple Time Capsule. Jahaa.. det hade jag ju gärna fått reda på tidigare. Den borde fungera nu.. men jag kommer inte riktigt åt den på min dator. Hudåhudå.
Nu är just min dator längst ner i priolistan för datorer som ska gå att koppla till den där mokajängen så det gör inte så mycket :)

Pub-quiz-night

Kom precis hem...
Det är fan svåra frågor.. Jag kan typ en per runda (det är totalt 6 rundor) ibland inte någon alls..
Guy heter han som kan ALLT! Och är anledningen till att vi vinner varenda gång ("vi" säger jag och räknar mig själv som en viktig del av laget efter att ha varit där 2 gånger.. Mjes)
"what Wood were used to make the handles for golf clubs between.." och så två årtal jag har glömt. Jag spelar inte golf.. Men det där känns som något som man antagligen inte har koll på även om man spelar.. Jävligt specifik fråga. Och så är dem allihopa.
Fast på lite olika sätt iof.
You see det är två "lekledare".. Mickey, och Chris. De kör varannan runda (varje runda har tio frågor).. Mickeys rundor har teman som "sports", "science" och "pot luck" som är typ "blandat".. Medan Chris kommer med kategorier som "Disney anagrams", "so you thinking you know..." och "music round".. Sånt som inte är omöjligt för alla utom folk i branschen frågan gäller, eller Guy, utan sånt som är omöjligt för precis alla xD
Jag såg "Disney anagrams".. "Yay! Det här borde jag ju kunna klara av" så fuck heller! Anagram är svårt!! Blev satt på att göra en lista av alla disneyfilmer jag kom på och jag skrev ner flera av dem som var med utan att reagera ett dugg.. Förhoppningsvis bidrog väl listan till lite iaf :)
Men det är kul även om det är hopplöst jättesvårt frågor. Guy kan ju allt så vi vinner ändå. Chris och Mickey försöker förgäves gräva fram något som vi ska vara shit at så att det blir lite mer intressant.
Oh Well oh Well..
Eftersom Hafen inte bor hemma fick jag ta mig hem själv en bit efter att taxichauffören släppt av Hafen dit han skulle. Visade sig att han inte hade någon aning om hur man tog sig till East Legon. Efter att vi satt oss i bilen ringde han någon han kände och frågade om vägen (vi gissade det iaf.. Han pratade afrikanska, men han sa "East Legon" så...) Hafen försökte förklara att han var ny, utan att chauffören skulle förstå att vi pratade om honom. Först försökte han på spanska.. men varken min eller hans var bra nog för att jag skulle fatta vad han menade xD efter några om och men lyckades han få ur sig "senora..*menande nick mot föraren* är inte gammal... (yeah, han kan bråttstycken av svenska fraser som Liisa har prackat på honom xD) ...but I don't mean her age." (och nej taxichauffören var inte en tjej, Hafen kallade honom "she" för att han inte skulle fatta att vi pratade om honom) ... "ahaa! Ny! Ehee"
Pust och stånk.. :) så efter vi släppt av Hafen fick jag guida taxin hem, Hafen förklarade vägen innan och det var pretty much bara rakt fram hela vägen till East Legon.. Men jag vart lite fundersam över en rondell där jag tyckte att en av de andra vägarna såg vääldigt bekant ut..
Men det gick bra bra. Hemma nu. Ska sova. Gonatt.

Melcom - where Ghana shops!Melcom.. Accras ÖoB
Asså ibland behöver jag inte mycket för att vara lycklig. Ibland räcker det med ett Ghanesiskt ÖoB xD

Vi var där för att få tag på pärmar och en sån där mokajäng som man kan göra små etiketter med text på med. Sån där text i typsnittet Courier, som är lite 3D.
De grejerna först och främst. Något sånt hittade vi inte.
Men vi hittade en hel del andra grejer som vi också behövde, så det var värt spenderad tid.
Personligen tycker jag att det hade vart helt fantastiskt värt spenderad tid iallafall. Melcom är fullt med världens bästa saker ^^


Världens bästa damvippa!


Världens bästa hatt!


Som jag naturligtvis var tvungen att köpa ^^Världens bästa fordonsplanch!

Varför? :o

Därför!! <3
Liisa och jag stod i typ 5 minuter och försökte uttala Prfivsn xD Flygplanet var inte ens lönt att ge sig på.. jag känner att jag behöver iaf en vokal för att ha något att jobba med :P


Sen fanns det de här.. som inte är så roliga i sig.. fast bilden vart rätt ball när de står upställda sådär. Grejen här var att de minsta kostade 11.70 ghc/kg, medan de större kostade 16 och 14 ghc/kg xD
inte för att driva med den inte väldigt höga matematikkunskapsnivån i det här landet men det där är ganska kul. Hur blev det så?

Mjees :)
Nu ska jag iväg till pub-quiz-night med Hafen. Swöjs.

RSS 2.0