The Peepööls

Vi är inte fullt hus än.. även om vi känner oss lite som fullt hus så ska det komma tre? eller fyra? pers till inom typ en vecka.

Liisa the greatest - 28 år. Det är hon som är boss! Det var hon som hämtade mig på flygplatsen och det är hon som ger mig arbetsuppgifter, skickar mig till köpcentrat osv. Hon gör inte direkt något meteorologarbete utan duttar med allt sånt där runt omkring, sånt där som man inte tänker på faktiskt behöver göras; ringa folk, ansöka om pengar, köpa fika. Och det är sånt jag ska hjälpa till med när jag är här mest. Sen får jag ju kika när de håller på med meteorologi-stuffs.. men jag lär väl inte lära mig så mycket att jag faktiskt kan göra någon nytta där. Liisa vet inte alltid precis hur hon vill ha det, men hon vet precis hur hon INTE vill ha det, utöver det så är hon ganska lite lik mig ibland, på det sättet att hon är ganska sprallig och goofy av sig..typ. Det är henne jag hade den första kontakten med när vi skulle bestämma om jag skulle komma innan hon gav mig en annan kontaktperson, Andreas.

Andreas Doctor - 32 år. Är anledningen till att jag är här så gott som. Han jobbar på KTH och hade Pappa som handledare när han doktorerade.. uhm, tror jag. Han tycker om wiskey. Han är även tv-meteorolog på 4an. Andreas är snäll, och som Pappa på väldigt många sätt., bl.a. humorn och det engelska uttalet. Andreas är även Liisas pojkvän.

Hafen Snowflake - 40 år. Hafen är Amerikan! Han är även allas vår hackkyckling (därav snowflake.. delvis), mest Liisas, men Liisa bestämmer så... Hafen har ett för mig väldigt konstigt namn.. och jag är inte helt med på hur det ska uttalas heller. Liisa uttalar det [Hejfen] medan Andreas utalar det mer som Nathan, fast med H. Hafen själv säger ju inte sitt eget namn så ofta.. Hafen sover middag varje dag och försöker lära sig franska. Öhm.. allmänt skoj och intressant iaf.

Pia - 44 år Pia är meteorolog på svt (ni kan googla "väder-pia" och hon är första bilden.. (faktum är att ni kan googla "väder-andreas" och andreas är andra bilden också ^^)) Pia har precis som jag aldrig varit här nere förut och eftersom hon och Andreas kom ner efter mig så känner speciellt Pia ibland det som att jag har hur bra koll på läget som helst. Vilket jag har, såklart :o Hallå lixom.

Michael - Vår "Alltiallo-kille" Han håller bland annat på att bygga en soffa åt oss. Han typ handlar och donar med saker som Liisa tycker att hon inte har tid att göra. Ungefär samma sorts jobb som jag med andra ord. Fast att han är en local så han har bättre koll och så. Han är bra på pingis och jättesnäll :)

Chef - Chef är från Togo, som är franskt. Han lagar så jävla god mat! Och han är mysig som fan. Han skojjar och har sig och verkar så jävla glad.

Mr. York - 75 år. Mr. York är också jävligt mysig. Han är typ fastighetsskötare. Sitter i ett litet hus vid grinden och öppnar och stänger åt en. Han är såå dedikerad till sitt jobb. Ifall vi är ute sent på kvällen sitter han uppe tills vi kommer för att kunna låsa porten. Stört pigg för att va över 70!

Emmafa - Emmafa städar och tvättar. Hon syns inte så mycket. Ibland skickar Liisa henne att handla något, men mest smyger hon omkring och donar i de rum man inte är i. Säger inte så mycket. Andreas berättade att i början tyckte han det kändes jobbigt med folk som gjorde allt åt en, bortskämt och så, så han brukade hjälpa henne att diska. Det hade hon tagit som att han tyckte att hon diskade dåligt :( Så fungerar det här..


Och senare kommer Mats och Caje och Jennifer.. me thinks

Petshop

Nu ska jag och Liisa till djuraffären och leta efter hundmat för Liisas valp kommer ikväll från Sydafrika.
Annars idag har jag joxat med mer bokföring. Och runt lunch dök det upp otroligt spännande moln och det regnade två varv. Kommer antagligen regna mer ikväll. Off i go now.

Den där resan..

Så. klockan 6 den 25:e gick jag upp och typ packade om för jag hittade inget bra jag vågade ha på mig som inte var nerpackat. Det tog inte sådär väldigt lång tid.
Sen kom Julle och så åkte vi till flygplatsen. Jag hade asont i magen, eftersom det vore opraktiskt att svimma och sånt.

Hittade till gaten aldeles själv! Brabra. Sov hela flygresan. Lika bra det med. Sen var jag framme i Amsterdam! Shitshitshit!! "Ifall du inte får båda boardingpassen på Arlanda så får du gå till Transfer när du kommer till Schiphol" hade pappa sagt.
Jag fick båda boardingpassen på Arlanda, så jag gick till Transfer i alla fall. Där sa de att jag inte behövde hämta ut mitt baggage. Yay!

Så jag traskade omkring på "terminal" F med en liten vagn och var lycklig över den lilla vagnen som rullade väldigt tillfredställande, och över rösten i slutet av alla rullband som sa "mind your step" så att man inte skulle snubbla när bandet tog slut och DÖ!! Lyckades även få till internet på min iPad. 4 x 15 min trodde jag. Det dog efter en kvart och jag fick inte igång det igen. Liite störigt det för jag hadeförlagt Liisas nummer och tänkte att jag kunde kolla upp det igen om jag hade internet. "Men det behövs väl säkert inte iaf" tänkte jag som var för lat för att försöka betala för mer internet.Andra flygresan gick bra den med. Var inte lika trött längre så jag sov bara lite i början, sen satt jag och lyssnade igenom en massa Yogpods och hjälpte min granne fylla i imigrations-formuläret som vi fick. Han bodde i Spanien, skulle till Ghana och hälsa på sin familj.

Sen kom jag fram och då knasade det lite. Planet var lite sent. 19.55 skulle det vara framme, var gissningsvis inte framme fören 20.15-ish. Chillade med att ta mig av planet så jag var på den sista bussen från flygplanet in till flygplatsen (lite sådär onödigt med en buss, det tog säkert mindre än 30 sekunder att åka den). Sen var det kö.. kö kö kö kö kö kö kö, till passkontrollen. Kö till passkontrollen i nästan en och en halv timme. Jösses :o Och efter det bagage, som inte tog alls lika lång tid, men jag kände mig lite lost över vilket bagageband som gällde och sånt.
Sen äntligen kom jag till ankomsthallen och blev direkt påhoppad av en taxichaför. "I am meeting a friend" försökte jag förklara och taxichafören insisterade på att vi skulle ringa.. ringa det där numret som jag inte han med att hämta från mailet. Fanns internet i en halvtimme för en tia dock. Så det löste sig med det även om det var lite onödigt krongel. Tsstss, dumma taxichsffis :(

22.30 var jag nog äntligen i huset. Mr. York kom och tog mina väskor och Liisa dumpade mig på Hafen för hon och Timo, som vart med och hämtat mig på flygplatsen skulle iväg någonstans tror jag? Kanske.. eller så ville hon sova xD iaf så visade Hafen mig rummet som jag skulle ha. Men elen var lite sådär.. eeeeh.. så han lät mig välja om jag ville ha det rummet, utan AC, men egen toa och allmänt mycket plats, eller om jag ville ha ett annat rum med AC, men som var fullt med grejer och allmänt mindre. Jag tog rummet med AC. punkt.
Jag behövde ta min malaria-tablett så vi gick och letade rester i kylen och sen satt vi i min säng (som vi spenderade säkert en halvtimme med att leta lakan till, då det var en dubbelsäng/madrass och det bara fanns enkel-lakan) och Hafen berättade om hur saker funkar här. Att man får vänta en timme på mat på restauranger, två timmar om man har lite otur. Att man inte ska dricka vattnet i kranen alls, helst försöka undvika att få i sig det när man dushar och så också, istället kan man dricka vatten ur påsar! Vilket är lite sådär halvlurigt att bemästra, och allmänt awesome i övrigt. Att folk i Ghana stirrar på en och ropar "Obruni" efter en. Sen skrattade han åt att jag var var svensk och därför kommer ha ännu jobbigare än honom med att vänja sig vid det.
Sen fick jag sova :)

I'm a daredevil

Så jag har just suttit ute på verandan med Andreas och Hafen (eller hur nu hans namn stavas) sen nio. "11 lägger vi oss" sa vi vid 10. Jag hängde med på att klockan blev över 11.. Men jag hängde inte riktigt med på att den blev över 12 (och så alla vet, tiden som det står att inlägget är publicerat, det är svensk tid (av främmande anledning) xD Det var en väldigt fascinerande stjärna about den sista timmen så det var nog den. Det var nog snarare en planet än en stjärna dock. Men vi har haft trevligt, Hafen har berättat skräckhistorien om hur han blev deporterad från storbritanien, och vi har varit oense om vad mytoman heter på engelska. Mythomaniac.. Aha! Så det här är redan min tredje natt. Igår satt jag väl uppe till inte riktigt den här tiden med Hafen innan Andreas och Pia kom. Fast då var vi inne, så jag blev inte helt myggäten, tycker synd om min fot at the moment. Klarar mig antagligen bra ändå. Har varit i köpcentret idag, två gånger. Nästan tre. Först för att fixa simkort, med michael. Sen för att fixa pengar, med Liisa. Det funkade inte så vi köpte lite mat istället. Chef (jag vet inte vad han heter..) lagade otroligt god kyckling till lunch. Sen satt jag och Liisa och gjorde upp en lista över saker som Andreas och Michael får fixa imorn. Undertiden sprang Andreas, Hafen och Pia runt på tomten och var lyriska över ett moln de hittat (ja på riktigt! Det är inga medelmåttiga nördar jag har att göra med) och ifall det eventuellt skulle regna klockan 3. Ska ta mer genomgående vilka vi är, och lite hur shittet goes down i Ghana i allmänhet, men det får bli imorgon, förslagsvis inte på natten, när jag kan sitta vid datorn och ha fungerande styckesindelning. Mhm, see ya.

Till att börja med

Jag har inte helt hunnit få mig i ordning än.. Så jag har inte haft tid att sitta ner och blogga ordentligt, eller göra något annat ordentligt för den delen. Men det kommer.. Hoppas jag, imorn eller så. Allt är bra och sånt. :)

RSS 2.0