"Hem ljuva hem"


Schiphöl! Eller va de nu stavas som.

Sitter i Airport Park och lyssnar på ankor och småbarn som leker flygplan. Har världens bästa frisyr:Uppenbarligen går det inte att ladda upp bilder på bloggen via iPad. HEPP!!
Ni vet hur snygg jag kan vara så det gör inget.

Gick upp igår vid 10-halv 11. Godkänt. Liisa skjutsade mig till craft-marknaden å vi chillade runt där ett tag. Liisa är toppen att gå på marknad med för hon kan med att be alla de där försäljarna som kommer upp och kränger grejer sådär jobbigt intensivt och envist, att gå, på ett så otrevligt sätt att det faktiskt funkar, men på ett tillräckligt trevligt sätt att jag inte känner mig otrevlig bara av att ha kommit dit med henne. Slipper försäljarna. Känner mig inte som ett as. Win-win!

Sen fick Ben avlösa Liisa och köra mig till Ousu (kanske det stavas? Jag vet inget..) å så kom jag hem igen lagom till Andreas hade vaknat xD Timo var här... Där.. Kvällen innan, det förklarar allt! Vi skyller alla företagets alkohol-problem på Timo.

Halv 8 skulle vi åka till flygplatsen tänkte vi. Jag hade börjat packa lite på morgonen redan, sen kom jag tillbaka med en massa souvenirer som jag var tvungen att packa om lite för att få plats. Så packar jag och Andreas fram till middagen. Springer runt som lite yra kycklingar i hela huset och letar efter våra grejer/ spårar ur lite lagomt och sitter i kontorsskolans och skrattar åt Andreas päckel-snus och försöker klämma in så många ghanesiska interskämt som möjligt i en och samma mening. "we are derailing!" ropar Andreas till Hafen. "you are derailing? What do you mean by that? Cissi what does he medan by that?". Vi skrattar en stund, inte åt Hafen, även om Hafen nog tror att vi skrattar år honom, sen förklarar vi att på svenska finns det ett uttryck som är "att spåra ur". "basicly we're going nuts..". "That's aaaaaaall!!". Sen efter maten.. Vid typ tio över 7 inser jag att jag inte har packat ner datorn och alla grejer i kontoret.. Rush rush rush. Därav halvdant blogginlägg tidigare. Undrar hur mycket grejer jag har glömt nu. Så jävla nära att jag glömde kameraladdaren. Jag råkade se den precis innan jag gick. Nu hade jag väl klarat mig rätt bra utan den ändå, har väl tillräckligt många vänner med systemkameror som jag kunnat nödladda hos... Kanske + att de två batterier jag har är nästan helt fulla.
Men hittills har jag inte kommit på något jag har glömt iaf. Yay!Gick lite halvdant att sova på planet. Folk liksom vägrade sitta still. Sprang upp och ner i gången, och han framför satt typ och kastade sig av och an i stolen. Så jag hade ingen bra stans att ha benen. Slutade med att jag vände helt om och sov med facet rakt in i stolsryggen. Mys!
Nu tar nog min andra halvtimmes gratis wi-fi slut snart.. Hemma snart!! :D

Derailing

Jag hade ju tänkt dra nåt snyftigt avskedsinlägg typ. Men fan va det vart sista minuten xD Off to da airport!

Togo.. å sådär

Lördag morgon var det upp klockan halv 8. Liisa kom in och väckte mig och var lite stressigt concerned över att vi borde gått upp för en halvtimme sen.
Med det "shit jag är sen! -adrenalinet" var det inga problem att komma upp. Och det där adrenalinet höll i sig nästan hela dagen, det var inte fören frammåt 10-11 tiden på kvällen som det började kännas att jag bara sovit 5 timmar.
Jag hade inte suttit uppe till halv 5 för att kolla modellen, men ett så allvarligt omvänt dygn går inte i rödaste rappet att ändra på.


Vi kom in i Togo runt 12-tiden. Vägen dit var inte det mest händelserika. Biltur liksom.

Harmattan var upon us efter en bit på väg.

Var som om någon vart och målat hela byarna röda.

Det första vi gjorde i Togo var att sätta oss brevid en mack och ta en öl/cola.
Colorna var jättestora!
Jag har en bild.. men den ser bara normalstor ut för att det inte finns nåt att referera till. Den är ju skalenlig och så. Så jag orkar inte lägga upp den bilden. Ni kan googla coca cola och kolla på en bild där..

Sen fick vi komma till stället vi skulle bo på. fanmilk-house. Det är en av Liisas bekanta som äger företaget Fanmilk, som gör mejeriprodukter, som lät oss bo på deras hotell eller vad det nu var. snällt. köp fanmilk!

Så på kvälled drog vi runt lite med Moppe-taxi.. motorcykel-taxi.. jag har ingen aning om vad som är skillnaden mellan moppe och motorcykel. "Moto" hette dem. Det var hur kul och hur läskigt som helst ^^ som bergochdalbana :D weee!
Trevligt när transportkostnaderna ingår i roa-sig-kostnaderna ^^

Vi var på voodoo-marknad. Jag köpte en uggla som röker. För att den var söt. Och för att den röker. En gång om året vill den ha en cigg och då ser den till att tjuvar inte hittar ut ur ens hus. Nyttigt.
Det intressanta med voodoo-marknader är att se vad det finns amuletter för.. ett halsband var för att få tur med att få ett jobb, eller om man hade ett jobb, få en befodran + att den skyddade mot ifall någon försökte förgifta en. Det är en rätt annorlunda kultur om man känner att man behöver skydda sig mot sånt.


Fetishen, "Guden" typ.., i mitten sa att det var okej för mig att ta en bild inne i hyddan. Snällt av han tyckte jag :)
Vi undrade hur mycket av det som de berättade som de själva trodde på. Men jag har respekt för voodoo-kulturen. De har rökande ugglor, whats not to love

På alla ställen, restauranger och sånt vi var på så skrattade de åt mig varje gång jag beställde en Fanta. "Fanta?! HAHAHA!" och sen gick de och hämtade en Fanta xD

Togo var jättetrevligt. Även om alla pratade franska och man inte fattade så mycket så kändes människor i allmänhet mycket trevligare än här. Jag har för höga förväntingar på folks trevlighet i Ghana xD

På hemvägen smet vi förbi inte mindre än 4 poliskontroller och blev stoppade på en. "Hello" sa polisen. "Hello" sa vi. "We are just here to make you safe" sa polisen och lät oss åka xD Gulligt, och lätt störigt om man hade varit stressad.

Satelit Satelit

Killen som hjälpte till att sätta upp vår satelitmottagare hade med sig sina barn när han kom hit. Den yngsta tjejen sov när de kom men den äldre kom och stod och stirrade på mig tills jag föreslog att vi kunde leka klapplekar. Sen gav jag henne papper och penna när jag tröttnade på att underhålla henne. Hon ritade sitt hus och en fjäril och en hitler-katt och en massa annat. Sen så tog papprena slut och hon stod utanför glasdörren precis som Vesper. Och hennes syster hade vaknat. De fick leka med min kamera lite... blev ett par hundra bilder med mig i hörnen på. Fint.
Fick påfyllning av känslan att jag inte borde ha barn.

RSS 2.0