Turistande

Men det var då bara fan osv. Jag hade ju skrivit inlägget om sista dagen på resan men det hade tydligen inte publicerats som jag trodde och nu är det borta :(
 
Orkar inte skriva om det just nu.
 
 
I lördags åkte jag och Vilgot till Nationalmuseet för att vara turister. Det var ett lagom stort museeum med stuffs. Det var lite underligt sorterat och få skyltar så det mesta var bara montrar med saker utan sammanhang.
Tex de här små typ guldfigurerna.. Jag vet inte om allt i montern var guld eller bara några av sakerna.. det var lite otydligt..
Lite krukor
 
Och en guldvikt i form av två krokodiler som delar samma mage, en symbol för girighet (de bråkar om maten trots samma mage) det tyckte vi var roligt
 
Hövdingastolar. På väg hem åkte vi förbi presidentens hus och parlamentsbyggnaden och upptäckte att den är byggd så att den påminner om en sådan här stol. Det är ju fint.
 
Folk som dansar.
 
Sen tog vi en taxi. Planen var att åka till marknaden här i närheten där vi bor, men taxichafören förstod inte vilken marknad vi menade så han tog oss till en större marknad närmare museet istället så vi fick bråka lite om priset innan vi gick av. Han var lite sur men han fick ett bra pris ändå så han kommer nog över det.
 
På marknaden spelade vi trummor
 
 
Trummeli trum. Vilgot köpte en trumma till sin bror och jag köpte en liten träfigur för att vara snäll. De var ju trevliga.
 
Sen ville Vilgot ha något med krokodil-girighets-symbolen på. Vi träffade på en kille som hade en bror som bor i stockholm. Han sa att han kunde fixa symbolen på en skål. Så vi satt och tittade på när en annan kille ristade in symbolen och lite andra dekorationer på en skål åt oss. snelt snelt.
 
 
 
 

 
Det var allmänt en trevlig dag.
 
Idag kommer det  SIDA-människor hit för att titta så att vi använder pengarna bra och för att vara imponerade över broshyren som vi gjorde. Eller mer specifikt gubbarna som Vilgot ritade för att ilustrera sannolikhet för icke-litterära farmare. De vill göra en studie på den. Det känns ju list knäppt. Vi slängde ihop de där gubbarna på typ 10 minuter. "det här blir nog bra" ungefär...
Så Liisa flänger runt nu och sätter upp gardiner i konferens-/middagsrummet så att det inte ska eka så farligt och är sur för att de är sena.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0